Vedligeholdelse

Ovenlysvinduer kræver kun minimal pleje - kun den almindelige rengøring af ruden og en årlig omlakering af træet, hvis det er installeret i rum med høj luftfugtighed. Alle ovenlysvinduer kan rotere op til 165 grader for at lette rengøringen af den udvendige rude. Desuden har Dakea Better PVC, Dakea Best og Dakea Best PVC serierne en vedligeholdelsesfri titan glasbelægning.

garanti

titan glass Titan glas

Titan glasbelægningen reducerer helt enestående dannelsen af snavs på vinduets udvendige overflade.

Ved rudens fremstillingsproces, påføres en særlig mikroskopisk titanoxid belægning direkte på glassets overflade. Når den udsættes for sollys, udløser denne titanbelægning en dobbelt proces:

Titan glas
  1. Ved hjælp af en "fotokatalytisk" proces, omsætter belægningen de ultraviolette stråler der findes i naturligt dagslys, til at nedbryde og opløse organisk snavs. 
  2. Bruger regn til at vaske det opløste snavs væk. Gør dermed dit vindue miljøvenligt vedligeholdelses- og plejefrit!

Desuden tørrer titanglas hurtigere - og efterlader glasset rent og uden striber, hvilket giver dig  en klar udsigt og gør det ideelt til alle udvendige glasoverflader i dit hjem.

Du kan også rengøre træet med varmt sæbevand, men bemærk at for hyppig rengøring kan øge behovet for at omlakere træet. 

Omlaker vinduet. Behovet for omlakering afhænger af rummets luftfugtighed. Du kan bruge enhver type vandbaseret lak - men sørg for at det påføres jævnt.

Smør hængslerne for at sikre en jævn rotation af vinduet.

Rengør tagrenderne rundt om vinduet, for at sikre at regnvand kan strømme frit omkring vinduet. 

Vedligeholdelse - solafskærmning

Solafskærmninger behøver ikke regelmæssig vedligeholdelse. Alt du behøver at gøre, er at rengøre solafskærmningen med en fugtig klud efter behov. 

afskærmning

Vedligeholdelse - rulleskodder

Vi anbefaler at du med jævne mellemrum renser tagrender og området omkring skodden.

Du har ikke behov for en regelmæssig service af dine rulleskodder. Bare brug din sunde fornuft og de vil virke i mange år. 

 rulleskodder

Vedligeholdelse - elektrisk åbner

Du kan rengøre motoren med en fugtig klud med almindelige rengøringsmidler.

Det er ikke nødvendigt med megen vedligeholdelse af din elektriske åbner. Vi anbefaler kun, at du smører kæden en gang årligt for at øge holdbarheden, og for at kæden fortsat kører jævnt. 

Vedligeholdelse